Cum strangem cureaua de bunavoie in 2017 pentru un stil de viata sanatos?

Cu totii intram in noul an plini de intentii bune, dar un stil de viata sanatos este principala tinta. Sa fim mai calmi, sa petrecem mai mult timp cu cei dragi, sa fim mai productivi la serviciu, sa mancam mai sanatos etc. Dar niciuna dintre rezolutiile de mai sus nu vine cu atatea alternative precum cea privind slabitul. Si cum toti vrem sa slabim cat mai mult posibil cu un minim de efort, diete cat mai nebunesti sunt la mare cautare. De la diete care ne indeamna sa mancam un singur tip de aliment pana la diete care ne lasa sa mancam o singura ora pe zi. Iar lista pentru 2017 este déjà facuta.

Iata cele 5 diete despre care vei tot auzi in 2017

“Now keep in mind, this is a Lorem Ipsum text extract, so it may not observe the time.”

  1. Dieta 5:2

Se bazeaza pe teoria postului intermittent si presupune post negru pentru 2 din cele 7 zile ale saptamanii. In restul de 5 zile, se mananca normal.

Beneficii: s-a constata o micsorare a masei de grasime a organismului si o crestere a rezistentei la insulina.

Avertizari: supraconsumul de alimente in cele 5 zile, stari de ameteala si anemie in cazul persoanelor pentru care acest tip de dieta nu este recomandata

  1. Dieta Ketogenica

Presupune o alimentatie bogata in grasimi bune, echilibrata in proteine si scazuta in carbohidrati.

Beneficii: in lipsa carbohidratilor care sa fie transformati in glucoza, grasimile devin principala sursa de energie,  curata organismul de efectele zaharurilor, imbunatateste rezistenta organismului la insulina.

Avertizari: este esentiala introducerea in alimentatie a produselor cu grasimi bune de tipul Omega 3. Fara inlocuirea alimentelor nesanatoase cu cele bogate in nutrienti, dieta ketogenica nu poate intra in categoria celor ce promoveaza un stil de viata sanatos.

  1. Dieta Paleo

Se bazeaza pe dieta omului primitiv si permite mancaruri de pot fi vanate si adunate. Sunt excluse mancarurile procesate si cele specifice perioadelor de dupa Era Agricola.

Beneficii: eliminarea mancarurilor procesate scade riscul unor boli precum cancer, diabet si boli vasculare

Avertizari: se bazeaza pe consumul unor cantitati mari de carne, ceea ce contravine recomandarilor nutritionistilor. Pentru un stil de viata sanatos avem nevoie de o dieta echilibrata, cu nutrienti luati din surse cat mai variate.

  1. Numaratul caloriilor

Presupune respectarea stricta a unui numar de calorii recomandate de catre medicul nutritionist.

Beneficii: intrucat mancam zilnic cu mult peste necesarul de calorii, aceasta dieta poate grabi procesul de slabire.

Avertizari: unele calorii pot fi consumate din surse fara valoare nutritionala (zahar sau alcool). Acest tip de alimente trebuie excluse pentru a nu lipsi organismul de nutrienti.

  1. Dieta “curata”

Presupune doar consumul de alimente a caror sursa este cunoscuta si care nu au fost procesate intens.

Beneficii: se elimina mancarurile procesate sau supuse multor procedee termice care distrug proprietatile nutritive. Aceasta dieta pare sa se apropie cel mai mult de conceptul de stil de viata sanatos.

Avertizari: o extrema a acestei diete duce la raw-veganism, un regim alimentar destul de extrem, ce elimina multe alimente considerate ca fiind sanatoase si necesare unei bune functionari a organismului.

Alegerea dietei corecte este primul pas spre un stil de viata sanatos.

Afla prima ce e in trenduri in materie de lifestyle.

Inscrie-te la newsletter!