Miscare pe timp de iarna – un life hack neasteptat

De ce avem nevoie de un life hack pentru a trece cu bine peste sezonul rece? Pentru ca uneori ne este greu sa facem miscare si vara cand temperatura este perfecta pentru o tura de alergare prin parc, pentru mers cu bicicleta sau pentru jucat basket sau fotbal. Prin urmare, sa facem aceste lucruri iarna necesita de doua ori mai multa putere de convingere si vointa. Afara este frig, este zapada sau gheata pe jos, ne miscam greu, trebuie sa ne imbracam cu trei straturi de haine doar pentru a merge cateva minute, petrecem mai mult timp la vestiar pregatindu-ne de sport si inca si mai mult timp pregatindu-ne de plecare… parca totul este in defavoarea mersului la sala pe timpul iernii.

Totusi, noi iesim in pierdere atunci cand ne intrerupem programul de sala pe timpul iernii

“beneficiile reale ale miscarii pe timp de iarna si cum iti poti imbunatati viata.”

 Iata de ce:

  • Cand ne ferim de miscare pentru ca ne este frig este ca si cum ne-am feri de apa cand ne este sete. In timpul unei sesiuni de antrenament, temperatura corpului creste, avand un efect calmant, placut.
  • Acest life hack simplu ne imbunatateste circulatia si scapam de maini si picioare congelate pe timp de iarna. Daca nu stiati, in sezonul rece, corpul isi concentreaza puterea de incalzire de baza inspre centrul corpului, in zona trunchiului, pentru a proteja organele vitale. Incalzind corpul si antrenand membrele, trimitem sangele si catre extremitati.
  • Miscarea imbunatateste sistemul imunitar. Veti observa destul de repede cum deveniti mai rezistenti la virozele impartite intre colegi si ca nu va veti mai plange la fel de mult de frig asa cum fac ceilalti colegi. Exista totusi un aspect pe care trebuie sa il luati in considerare: pentru a mentine beneficiile acestui life hack, miscarea trebuie sa fie facuta constant.
  • Efectul placut al dopaminei nu poate fi trecut cu vederea ca life hack, mai ales in sezonul in care soarele isi arata fata atat de greu. Dupa cum stiti, momentele in care faceti miscare coincide cu eliberarea unui hormon de catre creier, hormon responsabil pentru o stare de bine: dopamina.
  • Stiti cand sunteti fericiti fara un motiv anume doar pentru ca este frumos afara? Acesta este efectul dopaminei. Si cum iarna sunt putine zile frumoase, este bine sa va luati doza de fericire de oriunde puteti.
  • Aveti nevoie de un life hack pentru a ramane in forma? Aflati ca nu va trebui sa luati slabitul de la capat odata cu incheierea sezonului rece. Este enervant cand vremea mai buna de afara ne ia prin surprindere si ne descoperim mai “pufosi” decat ne stiam cand renuntam la straturile de haine. In loc sa fugim disperati spre sala in zilele de primavara, putem fura startul si ne putem mentine in forma inca din iarna.
  • Un alt beneficiu la care nu ne gandim cand continuam sa facem miscare si pe timp de iarna este faptul ca ne pastram obiceiul de a ne hidrata. Atunci cand temperaturile scad si devenim mai inactivi, nu simtim setea la fel de pronuntat ca in perioada verii. Asta nu inseamna ca organismul nu are la fel de multa nevoie de apa. Facand miscare, acest lucru nu ne mai scapa din vedere si ne pastram acest bun obicei.

Asa este! Avem nevoie de cateva trucuri pentru a ne pacali si pentru a ne mentine activi. Dar acest lucru merita. Merita din plin. Prin urmare, tocmai miscarea de care ne ferim este principalul life hack la care putem apela pentru a ne mentine sanatosi si in forma.

Interesata de life hacks cat mai utile?

Da subscribe la newsletter si le afli prima!