pot-544071_1920

Sursa: pixabay.com

Faci economii, controlezi mai bine ce mananca cei mici si cei mari, nu mai arunci mancare si poti in sfarsit sa ai acel regim cu adevarat diversificat la care visezi de atata timp. Dar cum faci asta si cum iti gandesti mesele? La restaurant sau la take away ajungi sa comanzi mereu aceleasi lucruri. Carne cu cartofi, pilaf, cate un peste ratacit, si salata care te face sa te simti ca o martira la toate iesirile in cadrul carora te sacrifici pe altarul siluetei si al sanatatii. Dar sigur exista o cale mai buna decat asta.

Exista. Si trece prin bucatarie.

Cum incepem planificarea meselor si care sunt primii pasi pe care trebuie sa ii urmam?

 

1.     Goleste frigiderul

Sursa: unsplash.com

Sursa: unsplash.com

Degeaba aduni lucruri peste ceea ce ai déjà in frigider. Borcanul de maioneza deschis saptamana trecuta sigur nu mai este bun. Verifica termenele de valabilitate ale produselor lactate si arunca fructele si legumele stricate. Da. Stim ca ai asa ceva…

Pastreaza doar alimentele proaspete, cele pe care esti convinsa ca le poti consuma. Spala frigiderul si pregateste-l pentru o etapa mult mai ordonata in viata lui: vei pune alimentele separat. Asa vei controla si cantitatile. Pastreaza cel mai inalt raft pentru oalele cu mancare gatita si pentru caserole. Cel mai bun lucru pe care poti sa il faci este sa ai constant o supa sau o ciorba in frigider. Este perfecta pentru mesele de seara, are putine calorii si este delicioasa.

2.     Goleste dulapurile si sertarele din bucatarie

Faci asta acum pentru a nu fi obligata sa o faci dupa ce incepi sa cumperi lucruri noi. E mereu neplacut sa arunci mancare. O data si bine!  Sigur ai déjà o punga de biscuiti, un rest de ciocolata dosita pe undeva, pungi de cereale incepute cu cateva luni bune in urma. Si oricum atunci cand mergi la magazin iei o punga noua de faina, pentru ca nici nu mai stii ce ai prin casa. Semn clar ca trebuie sa faci ordine in lucruri.

3.      Fa o lista cu produsele pe care le-ai gasit in casa, care inca sunt in termen

Sa admitem faptul ca ai dat peste o gramada de produse care inca sunt in termen, dar care nu vor mai rezista mult. Ideal ar fi sa incerci sa le consumi in urmatoarea saptamana. Fa o lista cu toate aceste

Sursa: pixabay.com

Sursa: pixabay.com

produse pentru a vedea ce se poate gati cu ele. Daca ai ceva in cantitati mai mari, fa o donatie sau da o petrecere. Important este sa se consume tot.

Planificarea meselor este mai mult decat un simplu trend. Este un tip de lifestyle responsabil si organizat. Cel mai indicat ar fi sa incepi prin a-ti pune bucataria, frigiderul si dulapurile de alimente in ordine. Iar putina curatenie ar fi binevenita pentru a incepe cu forte proaspete acest nou drum. In urmatorul articol vom afla care sunt ceilalti pasi in planificarea meselor. Stati prin preajma!